Sunt mic la ONGFest

                                                     Articol redactat de Andreea Constantinescu - intern Komunitas
ONGFest sau Festivalul National al Organizatiilor Non-Guvernamentale a avut loc in acest an in perioada 17-18 Mai in Parcul Tineretului. Sub soarele arzator ca de vara, zeci de corturi au fost intinse pe aleea principala a parcului, dand ocazia ONG-urilor sa-si prezinte si sa-si promoveze activitatile lor. ONGFest este de fapt un festival care incurajeaza cetatenii sa se implice activ in viata comunitatii in care traiesc, care vrea sa incurajeze si sa trezeasca in cetateni spiritul de voluntar.
Anul acesta Asociatia Komunitas a avut ocazia sa-si prezinte cele 2 proiecte pe care le au in desfasurare „Sunt mic, dar ma implic!” si „La mine in scoala se intampla ceva super”, dar in acelasi timp a tinut si ateliere active de spray painting sau fabricarea obiectelor de mobilier din materiale reciclabile si a promovat intens evenimentul ce urma sa aiba loc a doua zi, Ziua Cartierului Tei. Tocmai pentru a evidentia rezultatele pozitive pe care proiectele le-au avut asupra copiilor, am adus la festival si copii implicati direct. Acestia au devenit pentru o zi mici voluntari ai asociatiei si ne-au ajutat la tinerea atelierelor si promovarea asociatiei, impresia pe care au lasat-o trecatorilor fiind una pozitiva.
Cortul Komunitas a fost de departe unul din cele mai colorate si mai populate de la festivitate, atat datorita multimii de oameni angrenate de organizatori in „treasure hunt-ul” dupa buline, dar si a multimii de oameni atrase de harta noastra, „Vino si imbulineaza” cartierul Tei. Desigur si atelierul de spray painting a ajutat la coloristica, la atelier strangandu-se un numar mare de oameni, de la mic la mare, toti interesati de arta de a-si face singuri un sistem de planete, comete si stele.  Toti cei care au participat au plecat acasa cu o cunostinta mai vasta despre vopsit, dar si cu pictura pe care au facut-o in ziua respectiva.
Totusi micii nostri voluntari au avut ocazia sa vada si alte organizatii si sa-si imbogateasca cunostintele intr-ale ONG-urilor sau ale lucrului manual. Micutii nostri s-au plimbat pe la alte corturi, au invatat sa traga cu arcul, si-au facut singuri pandantive din lemn sau metal, bratarele din margele sau au vazut Luna la telescop. Au avut ocazia sa se lase pictati pe fata, au vazut spectacole cu papusi si chiar s-au implicat activ in viata sociala a festivalului, acordand interviuri despre acesta sau pentru un film documentar despre festival. Ei au vazut nu numai ONG-uri culturale, ci si asociatii care promoveaza diferitele comunitati, care strang fonduri pentru cazuri sociale sau care efectiv au scopul de a informa publicul asupra diferitelor probleme care ne afecteaza societatea.
Un alt punct important din programul de promovari al asociatiei a fost promovarea Scolii de vara Komunitas pentru copii, iar cei care doreau puteau sa doneze pentru realizarea ei si a unui program cat mai complex al acesteia.

Desi poate nu toate zilele la ONGFest au fost atat de active ca ziua de sambata, putem spune sincer ca, din punctul de vedere al copiilor, aceasta a fost o experienta unica, care i-a marcat, si cu siguranta o vor tine minte. Din punctul nostru de vedere putem spune ca ne-a placut atmosfera si ne-a mai placut sa cunoastem oameni ca si noi, implicati in asociatii, si sa facem schimb de experiente si greutati intampinate de-a lungul timpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu