Veniti de schimbati la TROC

Pe 3 aprilie, în Săptămâna Altfel, am organizat un Schimb de obiecte pe care nu le mai folosim şi vrem să le împărţim: TROC.




Evenimentul i-a reunit pe copiii de la atelierul nostru de la Şcoala nr.27 şi pe elevii Şcolii 31, atât de la atelierul nostru cât şi doritori din toată şcoala. Participanţii au adus obiecte pe care să le dea la schimb, paleta a fost destul de largă de la cărţi la doi căţeluşi.





















Dacă la început copiii nu erau convinşi de troc, unul dorea să dea dar celălalt nu era mulţumit de ce ar putea primi la schimb, mai apoi au înţeles că pentru a ajunge la obiectul dorit nu e suficient să ai ceva de dat la schimb ci trebuie să găseşti pe cineva care să-ţi dorească obiectul şi prin schimburi, din aproape în aproape, să obţii ceva pentru care persoana posesoare a obiectului pe care ţi-l doreşti să fie dispusă să facă schimbul.
Le-a  fost mai greu doritorilor să ajungă în posesia unui obiect urmărit dar au avut de câştigat prin faptul că interacţiunile cu colegii s-au multiplicat. Copiii au discutat, au târguit, au negociat şi în final au învăţat să mai lase de la ei pentru binele colegului care a dovedit că îşi doreşte trocul respectiv.
Pe parcurs ne-am dat seama că trocul e amuzant şi e frumos să renunţi la a urmări un schimb anume şi să vezi din schimb în schimb cu ce rămâi la final când târgul s-a închis. Unul dintre participanţi, un băiat, schimbase la un moment dat o pereche de cercei pe o geantă ponei roz.

Concluzia: trocul a fost foarte distractiv, ne-am făcut prieteni noi şi ne-am îmbogăţit cu obiecte frumoase care au aparţinut unor oameni dragi nouă.

Ca să vedeţi ce aţi ratat vă voi enumera ce obiecte am luat cu mine acasă după schimburi multiple: inel, lănţic, brăţări, un carneţel cu Prinţesa şi Broscoiul, insigne, cană cu Sylvester, o eşarfă, o revistă de benzi desenate cu Scooby Doo şi o figurină cu un luptător de wrestling pe nume „Eduardo”.
Articol redactat de Alexandra Raducu - intern Komunitas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu